Creatieve coaching

We zijn gemaakt als een compleet mens en niet bedoeld om alleen in ons hoofd te zitten. Je lijf hoort er ook bij! We gaan daarom verbinding maken met je hoofd en hart:

In de rechterhersenhelft zit creativiteit, beelden, gevoel, verbeelding. Dit wil ik meer activeren om dingen te kunnen verwerken. Wil je coaching eens op een andere manier ervaren? Door niet alleen te praten, maar ook op een creatieve manier? Dan heb ik interessante creatieve opdrachten voor je.

Om meer inzicht te krijgen in je coachvraag bied ik je diverse creatieve hulpmiddelen aan zoals:

?Tekenen 

?Schrijven

?Samen wandelen 

?Beeldende werkvormen


Waarom is creativiteit nou zo belangrijk en zo waardevol ?

Het is blijvend en tastbaar, krachtig, verbindt, geeft inzicht, brengt herstel.

Je kunt er samen naar kijken en er samen over praten . Het praten over iets wat voor je ligt wat je zelf gemaakt hebt is natuurlijk veel makkelijker dan dat je ergens over moet praten zonder dat je het in beeld hebt.

Het werken met materialen stimuleert je creativiteit en hiermee wordt een veranderingsproces op gang gebracht in je emoties, gedachten en gedrag.

We starten de eerste sessie al met een creatieve tekenopdracht over je leven. Wat je maakt en ermee wordt uitdrukt, zegt iets over jou! Wat je bezighoudt wordt door het werken met je zintuigen zichtbaar en voelbaar. Dit kan spannend zijn en soms gevoelens oproepen die zijn weggestopt. Maar dat je het in beeld zet is helend.

Datgene wat je hebt gemaakt, vormt het uitgangspunt voor een gesprek. Het gaat niet om de prestatie, maar om het uiten van jezelf. Je hoeft daarvoor niet creatief te zijn en je hoeft geen ervaring te hebben met creatieve werkvormen. Door creatief bezig te zijn worden onbewuste gevoelens en gedachten geuit. Dit bevordert een weg van herstel.